Mavo

Op de mavo sta je er niet alleen voor

mavo_0_0.jpg

Op de Zandlaan bieden wij een mavo-opleiding aan. Op onze mavo leer je precies hetzelfde als op alle andere mavo-opleidingen die er zijn. Als blijkt dat jij nog geen kaderadvies hebt, maar wel erg goede cijfers haalt, is het zelfs mogelijk om in leerjaar 2, of 3 alsnog in te stromen in de mavo. Zo bieden wij jou het niveau dat bij je past. 

LEARNING COMPANIES

Net als op het vmbo maak je óók in de brugklas mavo al kennis met onze acht learning companies. Welke dat zijn en hoe die helemaal gericht zijn op het beroepsleven, lees je eerder in deze folder. Gaandeweg de mavo ontdek je welke company het beste bij jouw interesse past. In leerjaar 3 volg je twee keuzevakken uit één van de acht learning companies. Je bent dan bezig met de vakken die gericht zijn op het beroep dat jij later misschien wilt uitoefenen. Deze leerroute sluit goed aan op de vervolgopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

TWEE LEERWEGEN MOGELIJK

In mavo 3 kun je kiezen uit een aantal keuzevakken. Aan het begin van mavo 4 bepaal je of je een tl-mavodiploma, of een gl-mavodiploma wilt gaan halen. Tl staat voor theoretische leerweg en gl voor gemengde leerweg.

GEMENGDE LEERWEG

In de gemengde leerweg combineer je het niveau van de mavo met een praktijkvak vanuit één van onze companies. Zo sluit je mavo-opleiding nog beter aan op je vervolgopleiding. Op de gemengde leerweg volg je in leerjaar 4 ook nog een keuzevak. Je doet dan examen in vijf theorievakken en in één praktijkvak.

THEORETISCHE LEERWEG

Kies je aan het begin van mavo 4 voor de theoretische leerweg (tl), dan doe je examen in zes theorievakken. Gl en tl stromen op hetzelfde niveau in op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

ZANDLAAN EN BOVENBUURTWEG

CSG Het Streek heeft zowel een mavo-opleiding op de Zandlaan als op de Bovenbuurtweg. Het mavodiploma van beide locaties is hetzelfde waard voor je vervolgopleiding. Toch zijn er een paar verschillen. Op de Zandlaan maken de mavoleerlingen bijvoorbeeld eerder kennis met de beroepssectoren, kunnen ze kiezen voor de gemengde leerweg en wordt het vak Frans niet aangeboden. Daarnaast kent de Zandlaan het ‘ondernemerstraject’. De mavo-opleiding op de Zandlaan legt meer nadruk op begeleiding bij het leren.

Deze pagina delen