Mavo

Op de mavo sta je er niet alleen voor

mavo_0_0.jpg

Op Het Streek College bieden wij een mavo-opleiding aan. Op onze mavo leer je precies hetzelfde als op alle andere mavo-opleidingen die er zijn. Als blijkt dat jij nog een kaderadvies hebt, maar wel erg goede cijfers haalt, is het zelfs mogelijk om in leerjaar 2, of 3 alsnog in te stromen in de mavo. Zo bieden wij jou het niveau dat bij je past. 

Mavo in de praktijk

Net als op het vmbo maak je óók in de brugklas mavo al kennis met onze praktijkvakken. Je zit op onze mavo dus niet alleen met je neus in de boeken. Je bent ook gewoon lekker bezig in de praktijk. Onze mavo is een mavo voor doeners.

In leerjaar 3 volg je twee praktijkvakken. Je bent dan bezig met de vakken die gericht zijn op het beroep dat jij later misschien wilt uitoefenen. Deze leerroute sluit goed aan op de vervolgopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). In klas 4 volg je profielvakken. Je kan dan kiezen uit twee profielen: Dienstverlening & Producten (D&P) of Produceren, Installeren en Energie (PIE techniek).

GEMENGDE LEERWEG

Onze mavo is een mavo-gl. Dat staat voor gemengde leerweg. In de gemengde leerweg combineer je het niveau van de mavo met een van onze praktijkvakken. Je doet dan examen in vijf theorievakken en in één praktijkvak. De theorievakken zijn écht op mavo-niveau. Je doet er dus alleen een praktijkvak bij in plaats van een theorievak. Zo sluit je mavo-opleiding nog beter aan op je vervolgopleiding.

HET STREEK COLLEGE EN HET STREEK LYCEUM

CSG Het Streek heeft zowel een mavo-opleiding binnen Het Streek College als binnen Het Streek Lyceum. Het mavodiploma van beide locaties is hetzelfde waard voor je vervolgopleiding. Toch zijn er een paar verschillen. Op Het Streek College maken de mavoleerlingen bijvoorbeeld eerder kennis met de beroepssectoren, kunnen ze kiezen voor de gemengde leerweg en worden de vakken Frans en Duits niet aangeboden. De mavo-opleiding op Het Streek College legt meer nadruk op begeleiding bij het leren. Een goede mavo opleiding voor leerlingen die houden van praktisch bezig zijn én voor leerlingen die net wat meer ondersteuning kunnen gebruiken.

Deze pagina delen