Nieuwbouw Het Streek Lyceum kan van start

Geplaatst op Categorieën Nieuwbouw

CSG Het Streek, Kreeft Bouwbedrijf en WSI Techniek ondertekenen overeenkomsten

Met de ondertekening van de aanneemovereenkomsten en het definitieve besluit van de gemeenteraad voor de financiering, kan de realisatie van het nieuwe schoolgebouw van Het Streek Lyceum van start. Met de nieuwbouw krijgen ruim 1.500 leerlingen een nieuw gebouw dat toekomstbestendig is en flexibel kan inspelen op de ontwikkelingen in het onderwijs.

Het lokale Edese bouwbedrijf Kreeft heeft na de Europese aanbesteding de opdracht voor de nieuwbouw gegund gekregen. Mede door hun innovatieve blik en keuzes voor bouwmaterialen zijn de gecalculeerde bouwkosten rond het investeringsbudget uitgekomen. WSI Techniek uit Groenlo gaat de installatiewerkzaamheden uitvoeren. De nieuwe gemeenteraad stemde deze maand in met de extra 1 miljoen euro die nodig is voor de nieuwbouw van de school voor mavo, havo, vwo, technasium en gymnasium.

Ondertekening aanneemovereenkomsten
Voorzitter College van Bestuur van CSG Het Streek, Gertjan van der Molen, aannemer Kreeft Bouwbedrijf en Installateur WSI Techniek ondertekenden vrijdagochtend, onder toeziend oog van wethouder Peter de Pater en rector Wilfred Nep van Het Streek Lyceum, de aanneemovereen-komsten waarmee de bouw daadwerkelijk van start kan gaan. Gertjan van der Molen noemt het een bijzonder moment in de geschiedenis van Het Streek: “Sinds 2017 ben ik in gesprek met de gemeente Ede over de nieuwbouw en dat nu de financiering definitief is en de handtekeningen voor de bouw zijn gezet, is prachtig”.

Start bouw
De nieuwbouw van Het Streek Lyceum komt op hetzelfde terrein en verrijst grotendeels naast het huidige gebouw. De continuïteit van het onderwijs kan hiermee zo gewoon mogelijk doorgaan. In verband met de voorbereidingen op de bouw krijgen de leerlingen de technieklessen vanaf komend schooljaar in het gebouw van Het Streek College aan de Zandlaan en de gymlessen worden tijdelijk gegeven in diverse sporthallen in de gemeente. Als alles voorspoedig verloopt, start de bouw in januari 2023 en hebben de leerlingen na de zomervakantie van 2024 les in het nieuwe gebouw.