Nieuwe rector en brugklasleerlingen hijsen vlag voor hoogste punt nieuwbouw Het Streek Lyceum

Geplaatst op Categorieën Het Streek Lyceum, Nieuwbouw

In de zomervakantie bereikte de nieuwbouw van Het Streek Lyceum het hoogste punt. Nu de school weer een aantal weken draait en iedereen gewend is, werd het tijd om deze mijlpaal te vieren. Brugklasleerlingen hesen samen met de nieuwe rector, Henry van den Top, een vlag in top van het nieuwe schoolgebouw.

Als de bouw volgens planning verloopt, eindigt het huidige schooljaar in het nieuwe gebouw. Iets waar de leerlingen en medewerkers van de school reikhalzend naar uitkijken. Voor de nieuwe rector van de school, Henry van den Top, een uitdagende klus maar vooral een goed vooruitzicht. “Het huidige gebouw heeft inmiddels zoveel gebreken en te weinig lokalen voor de ruim 1.500 leerlingen dat het soms behelpen is. In het nieuwe duurzame gebouw zijn meer mogelijkheden voor flexibiliteit en maatwerk voor onze leerlingen en dat is écht noodzakelijk voor goed toekomstgericht onderwijs”.

Virtuele rondleiding bij open dag 6 oktober
Op vrijdag 6 oktober is de open dag van Het Streek Lyceum voor groep 7- en 8-leerlingen. Deze basisschoolleerlingen zijn de eerste generatie die vanaf het begin van het schooljaar in het nieuwe gebouw les krijgen. De nieuwe rector vervolgt: “Bij de open dag maken de leerlingen kennis met onze school en proeven ze de sfeer. Die sfeer maken we met z’n allen en dat zal straks in het nieuwe gebouw niet anders zijn. De groep 7- en 8- leerlingen en hun ouders kunnen bij de open dag alvast een virtuele wandeling maken door het nieuwe schoolgebouw”.

Oplevering
Aannemer bouwbedrijf Kreeft uit Ede heeft tijdens de zomer volop doorgewerkt aan het nieuwe gebouw van Het Streek Lyceum. De gevel staat en inmiddels wordt het gevelmetselwerk aangebracht. Binnen zijn de aula, de lokalen en de gymzalen al goed zichtbaar. Als alles voorspoedig verloopt, hebben de leerlingen na de meivakantie van 2024 les in het nieuwe gebouw.