Leerlingen Het Streek lopen naar school voor Giro 555

Geplaatst op Categorieën Algemeen

Leerlingen van het Streek Lyceum zijn dinsdag in actie gekomen voor Giro 555 om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië financieel te helpen. Bijna driehonderd leerlingen en medewerkers lieten die dag de fiets of auto staan en kwamen lopend naar school.

Gerrine Lankhaar (teamleider brugklassen): “Ook bij ons op school ontstond na de aardbeving al snel de behoefte onder leerlingen en medewerkers om iets te doen voor al die slachtoffers”. Docent Bert Mollema kwam met de suggestie om een sponsortocht te organiseren voor leerlingen en medewerkers door samen op een ochtend lopend naar school te gaan. “Dit leek ons een laagdrempelige manier om ook als school een steentje bij te dragen na al het leed dat de mensen daar is overkomen.”, zegt Gerrine.

Vijf miljoen stappen
Al snel werd er een online actiepagina opgericht met als doel om met alle deelnemers samen vijf miljoen stappen te zetten om zo veel mogelijk geld op te halen. “Of we daadwerkelijk vijf miljoen stappen gezet hebben, hebben we niet geteld, maar we zijn alle donateurs enorm dankbaar en trots op al onze leerlingen die nu al een prachtig bedrag hebben opgehaald”, vertelt Bert Mollema.

Rode loper
De eerste leerlingen vertrokken al vroeg in de ochtend in de regen vanuit Otterlo, Wageningen, Rhenen of Lunteren. Halverwege de ochtend kregen zij een groots onthaal op het schoolplein, waar de rode loper voor hen was uitgerold.

Eindbedrag
Wat de actie in totaal heeft opgebracht, is nog even afwachten. “We zitten nu al op een bedrag van vierentwintigduizend euro, maar merken ook dat het geld nog binnenstroomt. Belangstellenden kunnen nog steeds op onze actiepagina terecht,” vertelt Gerrine. Bijdragen aan de actie kan door een donatie over te maken op https://steunactie.nl/actie/5-miljoen-stappen-voor-syrie-en-turkije/-17517.